Climathon 2016 – Den Haag in het teken van afval neutraal

De gemeente Den Haag organiseert in partnership met Climate-KIC een 24-uurs Grondstoffen Event op 28 oktober 2016. Hagenaars zijn uitgenodigd hieraan mee te doen en kunnen zich vanaf nu opgeven.

Wereldwijde klimaat hackaton

Deze hackaton is onderdeel van het wereldwijde event climathon van de Climate-KIC. De Climathon is een 24-uurs evenement in 121 steden over de hele wereld. Op 28 oktober 2016 gaat in elke stad een groep inwoners aan de slag met klimaatuitdagingen van hun eigen stad. Binnen 24 uur komen de deelnemende inwoners met oplossingen om de uitdagingen het hoofd te bieden. Een jury beoordeelt de haalbaarheid van de oplossingen. Zijn oplossingen haalbaar, dan wordt in overleg met de betreffende gemeente, bekeken in hoeverre de inwoners zelf de innovatieve oplossing(en) in praktijk kunnen brengen.

Bewoners betrekken bij klimaatuitdagingen

Voor Den Haag is de Climathon een uitgelezen kans om inwoners nog meer te betrekken bij haar klimaatuitdagingen. Den Haag is bezig om samen met de inwoners zogeheten ‘cyclifiers’ te bedenken voor het opnieuw gebruiken van grondstoffen. Zo moet Den Haag afval neutraal worden: afval blijft in de stad, het gaat niet meer de stad uit. Inwoners hebben bijvoorbeeld de volgende oplossingen bedacht: pallets gebruiken als plantenbak, op koffiedik oesterzwammen kweken, soep maken van weggegooide groente, zeep maken van sinaasappelschillen. Maar er is nog zoveel meer te bedenken. Een voordeel om het samen met Climate-KIC te doen, is dat Den Haag straks toegang heeft tot een wereldwijde ideeënbank. Andere gemeenten komen ook met oplossingen die binnen Den Haag goed kunnen werken en andersom kunnen zij met de oplossingen van Den Haag aan de slag.

Hagenaars kunnen zich voor 30 september opgeven via de website climathon.climate-kic.org. Rond de 20 inwoners, ondernemers, dienstverleners, wetenschappers, studenten, etc. kunnen meedoen aan de Climathon.

Dit bericht is een samenvatting van het bericht “Hagenaars verdienen geld met duurzame verwerking grondstoffen

 

Je kunt niet meer reageren.