Inzameling van elektronisch afval door er een race van te maken groot succes!

Tussen 17 maart en 19 april vond de allereerste e-waste race plaats. De e-waste race is een wedstrijd tussen scholen uit heel het land om zoveel mogelijk elektronisch afval (e-waste) in te zamelen. Met het project werken we aan duurzaam bewustzijn in de buurt en zorgen we dat belangrijke materialen terug in de kringloop komen!

Slimme inzet van ICT

Door slim gebruik te maken van een interactieve website, www.ewasterace.nl, kunnen buurtbewoners gemakkelijk hun elektronisch afval vanuit huis aanbieden. Scholieren van de deelnemende scholen maken digitaal een afspraak en gaan vervolgens op pad om het afval op te halen. De score wordt online bijgehouden en dat verhoogt het wedstrijd element!

Resultaat

Tijdens deze allereerste e-waste race is een geweldige bijdrage geleverd aan het milieu. De 7 deelnemende scholen hebben in totaal meer dan 14.000 kg elektronisch afval weten in te zamelen!!! Scholen waren razend enthousiast en het project heeft veel aandacht in de lokale media gekregen. Zo hebben verschillende scholen met deelname aan de e-waste race de krant of zelfs de radio gehaald. Zie een overzicht van alle resultaten met foto’s in deze slideshare-presentatie.

Eerste prijs voor Lambertusschool

De eerste prijs, een schoolreisje voor de hele klas naar Science Center NEMO in Amsterdam, is gewonnen door de Lambertusschool in Haarsteeg. Het was tot het laatste moment een spannende nek-aan-nek race met de Edith Steinschool uit Zijtaart. Met bijna 6500 kg wist de Lambertusschool de prijs in de wacht te slepen. In totaal deden er 7 scholen mee uit Tilburg, Amersfoort, Hoogland, Haarsteeg, Zijtaart, Lamswaarde en Hengstdijk.

Een e-waste race in jouw gemeente?

Wil je meer weten of heb je interesse om een e-waste race in jouw gemeente op te laten zetten? Neem dan contact op met initiatiefnemer Timmy de Vos via info@ewasterace.nl of telefonisch op 0654643843

Je kunt niet meer reageren.