Voortgang E-waste race

Het is inmiddels ruim een jaar geleden dat de eerste succesvolle pilot van de E-waste race met ondersteuning van de DSA werd georganiseerd. Er zijn sindsdien in meer dan tien steden en regio’s al succesvolle races georganiseerd. Daarbij zijn in totaal 123.908 apparaten ingezameld. Gemiddeld wordt er per race ruim 11.500 kg kapotte kleine huishoudelijke apparaten opgehaald. Bekijk het complete overzicht op www.ewasterace.nl/resultaten.

De E-waste race gaat aan het begin van het nieuwe schooljaar 2015-2016 weer van start in een aantal gemeenten, namelijk Amersfoort, Utrecht, Amsterdam en Groningen. De komende races lopen tussen 21 september en 30 oktober.

Bewustwording

Tijdens een E-waste race nemen tien basisscholen het tegen elkaar op om zoveel mogelijk elektronisch afval in te zamelen. De school die in vier weken de meeste kleine kapotte elektronische apparaten (ook wel e-waste genoemd) inzamelt, wint een schoolreis! Zo zijn er al schoolreisjes geweest naar NEMO, de Tesla fabriek, de Ontdekfabriek in Eindhoven en Universiteitsmuseum Utrecht.

Door deel te nemen aan de E-waste race zetten de leerlingen zich in voor het milieu. Ze zorgen dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen en dat er minder grondstoffen uit de aarde hoeven te worden gehaald. De leerlingen leren met de E-waste race op een leuke manier over de afvalproblematiek die schuil gaat achter onze elektronische apparaten.

Help mee!

Op de website www.ewasterace.nl kun je gemakkelijk vanuit huis je oude kleine elektronica aanbieden om opgehaald te laten worden. Leerlingen verdienen punten wanneer ze deze apparaten komen ophalen. Dit niet alleen om die felbegeerde schoolreis te kunnen winnen, maar ook omdat geleerd wordt hoe belangrijk het recyclen is. Zo maakt de E-waste race recyclen leuk en gemakkelijk!

Meer informatie en aanmelden kan via www.ewasterace.nl

Je kunt niet meer reageren.